
אוכל
(צילום: אורה קורן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
3
כפיות
פפריקה חריפה
3
כפיות
פפריקה מתוקה
3
כפיות
קימל
טחון
1
כפית
כורכום
טחון
צ'ילי טרי
לפי הטעם (לא חייבים)
4
יחידות
שיני שום
כתושות
מלח
לפי הטעם
1/2
כוס
שמן זית
2
כוסות
מים
(לא משתמשים בכל הכמות)
1/2
כוס
מחית עגבניות מבקבוק
או עגבניות מרוסקות
500
גרם
שווארמה הודו
פרוסה לקוביות בגודל 3-2 ס"מ
:רשימת קניות עבור המתכון
הברקה במטבח: שווארמה ברוטב חריימה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjrkvztaoאופן הכנה:
- מערבבים בקערה את שני סוגי הפפריקה, הקימל, הכורכום, הצ'ילי (אם משתמשים), השום, המלח ואת השמן.
- מעבירים את התערובת שנוצרה למחבת ומחממים על להבה בינונית-נמוכה, כחמש דקות או עד שריחם של התבלינים עולה. חשוב לשים לב ולא לשרוף את התבלינים.
- מוסיפים כוס מים אחת ואת מחית העגבניות, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השווארמה ומערבבים עד לציפוי אחיד. מבשלים כ-45 דקות. אם הרוטב מצטמצם יותר מדי, מוסיפים עוד קצת מים או ציר.
אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט