אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
ביצים
3/4
כוס
סוכר קנים
150 גרם
3/4
כוס
שמן
180 מ"ל
1
מכל
יוגורט 5%
200 גרם
1
כפית
תמצית וניל איכותית
1.5
כוסות
קמח כוסמין לבן
150 גרם
1
כוס
קמח כוסמין מלא
115 גרם
1
כוס
שוקולד צ'יפס
8-10
תותים
חצויים לאורכם
אפשרות לקישוט: אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, רצוי במצב טורבו.
  2. שמים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר ומקציפים במשך 3 דקות במהירות גבוהה.
  3. מורידים את המהירות ומוסיפים את השמן בהדרגה. מוסיפים את היוגורט ותמצית הווניל וממשיכים לערבל עד שמתקבלת בלילה אחידה. עוצרים.
  4. מנפים את שני סוגי הקמח לתוך הקערה ומערבבים עם הבלילה בתנועות קיפול, עד לאיחוד. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים בעדינות, רק עד להטמעה.
  5. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה. מסדרים עליה את התותים החצויים.
  6. מסדרים את התותים החתוכים מעל העוגה בצורה יפה בשורות
  7. אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מצננים, ואם רוצים מפזרים מעט אבקת סוכר לקישוט.
עוד מתכונים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"