אוכל
כשר
זמן הכנה
50 דקות
זמן כולל
150 דקות
דרגת קושי
קשה
כמות מצרכים
18
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
ללחמניות:
250
גרם (2 כוסות פחות 3 כפות)
קמח תופח
5
גרם (1/2 שקית)
אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
5
גרם (1/2 כף)
שמרים יבשים
10
גרם (1/2 כף)
מלח
25
גרם (2 כפות)
סוכר
1
כפית
שמן
150
מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות)
מים פושרים
לעוף:
3-2
כפות
שמן
2
יחידות
נתחי חזה עוף שלמים, פרוסים ל-10 חתיכות
1/2
כוס
מים
1
כפית
קורנפלור
4
כפות
רוטב סויה
3
כפות
רוטב טריאקי
3
כפות
רוטב צ'ילי מתוק
להרכבה:
פרוסות מלפפון
פרוסות עגבניה
עלי אורוגולה / רוקט
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הלחמניות: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח התופח, הסודה לשתייה, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן והמים ולשים במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את הבצק מלמעלה, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות ומתחילים לגלגלן לכדורים. צובטים את כדורי הבצק כדי להדק ואז מניחים על משטח עבודה ומגלגלים קצת עד שהם חלקים מאוד. מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 30 דקות נוספות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
  3. ממלאים סיר במים עד 3/4 מגובהו ומחממים אותם. מרפדים את כלי האידוי בריבועים קטנים של נייר אפייה כך שלא יאטמו לחלוטין את הכלי ויאפשרו מעבר של אדים.
  4. מניחים בכל פעם 4 כדורי בצק במרווחים גדולים, כך שלא יגעו אחד בשני או בדפנות כלי האידוי.
  5. מאדים כ-13 דקות, או עד שהלחמניות מוכנות וקפיציות למגע. מוציאים מכלי האידוי ומצננים לחלוטין.
  6. העוף: מחממים את השמן במחבת פסים וצורבים את העוף מכל הצדדים. בקערה מערבבים את המים, הקורנפלור והרטבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים אותה למחבת עם העוף ומקפיצים עוד כדקה מכל הצדדים, עד שכל הנתחים מכוסים ברוטב.
  7. הרכבה: חותכים את הלחמניות באמצע כמעט עד הסוף לשני חלקים. מניחים על החלק התחתון כמה פרוסות מלפפון, פרוסת עגבנייה, עלי אורוגולה ומעל חתיכת עוף צרוב ברוטב. מגישים מיד.