
גראטן תפוחי אדם אפוי
(צילום: רחלי קרוט)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
8-10
תפוחי אדמה
קלופים
3
ביצים L
1
כפית
מלח
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
3/4
כפית
אבקת שום
או שום גביש
1
מכל שמנת להקצפה 38%
4
כפות
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
גראטן תפוחי אדמה אפוי שנחתך כמו עוגה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bjzmgvs2cאופן ההכנה:
1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות בעזרת סכין או בעזרת מנדולינה.
2. בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, מלח, פלפל שחור, אבקת שום ושמנת.
3. מכניסים את תפוחי האדמה לתוך הקערה עם הבלילה ומערבבים היטב, אבל בעדינות.
4. משמנים היטב סיר נון-סטיק בקוטר 24 (כזה שאפשר להכניס לתנור). חשוב לשמן היטב גם את דופנות הסיר וגם את התחתית שלו.
5. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בסיר בצורת רעפים בסיבוב, עד שמסיימים את כל תפוחי האדמה. שימו לב שהמאפה יהיה באותו גובה.
6. שופכים מעל את יתרת הבלילה ומכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום או מכסה שמתאים לתנור.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך שעתיים. חשוב שהסיר יהיה מכוסה. לאחר שעתיים מסירים את המכסה, אופים עוד 20 דקות עד שהגראטן זהוב. הופכים לצלחת הגשה ומגישים.