מנת שאכבלוף  של שפית אנה קזצקי ולימור עציון
כשר
זמן הכנה
60 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
18
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
30
גרם
בצק פילו כשר לפסח
1
ק"ג
בשר עגל
300
גרם
בצל לבן
200
גרם
בצל סגול
300
גרם
גזרים חתוכים ללגפרורים
150
גרם
צימוקים
200
גרם
משמשים מיובשים
2
שיני
שום
0.5
ליטר
יין אדום
1
ק"ג
אורז יסמין
1
כפית
דבש
5
גרם
אגוז מוסקט
3
כפיות
גרגרי כמון
1
כפית
כמון טחון
2
כפות
תבלין אורז
מלח
פלפל
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

להזהיב את הבצל הלבן והסגול.
להוסיף את הבשר ולטגן 10 דקות.
להוסיף יין, שום, גזר ותבלינים.
לבשל את הכול למשך 40 דקות על אש קטנה.
להשרות את האורז במים ומלח למשך 10 דקות, לשטוף ולסנן.
לטגן במחבת עם צימוקים ומשמשים למשך 3 דקות ולהוסיף כפית דבש.
לבשל עם מים ביחס של 1.5 כוס מים לכוס אורז. להניח בצד.
לשמן סיר בתחתית ובדפנות, ולהצמיד את דפי הפילו בתוך הסיר.
להתחיל לבנות את המנה בתוך הסיר: שליש מכמות האורז - חצי כמות הבשר - שליש כמות האורז - חצי כמות הבשר - שליש כמות האורז. לסגור את דפי הפילו על התבשיל, למרוח בשמן זית ולכסות ברדיד אלומיניום.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 20 דקות. להסיר את רדיד האלומניום ולהחזיר לתנור למשך 10 דקות.

אנה קזצקי היא השפית של מלון Bayview בחיפה