הרבה מוצרים שאנחנו מממהרים לרוץ לקנות בסופרמרקט, אפשר להכין בכסף קטן לבד בבית ולחסוך עשרות אחוזים על המוצר. נכון, זה מפתה לקנות מוכן, אבל הסיפוק בהכנה ביתית של מוצרים שהיינו רגילים לקנות אותם, הוא עמוק. ויש גם עוד סיבה לעשות את זה לבד בבית: שליטה על איכות החומרים. זה מה שתוכלו להכין לבד בבית בזיל הזול.
שמן זית בטעמים – מחירי בקבוק קטן של שמן זית מתובל בצ'ילי או בעשבי תיבול יכול להגיע לעשרות שקלים, אבל בבית תוכלו להכין את זה בשתי דקות וברבע מחיר. קחו בקבוק זכוכית ומלאו אותו בשמן זית. הוסיפו פלפל צ'ילי, ענף טימין או רוזמרין (תקטפו, אל תקנו) וסגרו את הבקבוק. קיבלתם תוצאה יפה, טעימה וזולה בהרבה.
4 צפייה בגלריה
שמן שמנים שמן זית
שמן שמנים שמן זית
(צילום: shutterstock)
קרוטונים – לחם מאתמול או שאריות חלה משבת יעלו לכם גרושים לעומת חבילת קרוטונים שתקנו בסופר. להכין קרוטונים לבד יעלה אולי שקל וחצי, חיסכון של עשרות אחוזים. קחו את שאריות הלחם והחלה, פרסו אותם לקוביות קטנות, הזליפו שמן זית לתבנית, סדרו את הקרוטונים והכניסו לקלייה קצרה (שימו לב, קצרה, שלא יישרפו) בתנור עד שהם הופכים לפריכים וזהובים. אפשר לתבל אותם לפני האפייה עם קצת מלח ים אטלנטי או בתבלין אחר שאוהבים.
חומוס - קטניות הן הדבר הכי זול ומשביע שיש. כן, גם גרגירי חומוס יבש. חצי קילו גרגירים יכול להגיע לכמה שקלים בודדים, וממנו תקבל קערה ענקית שיכולה להספיק ליומיים. יש לא מעט מתכונים לחומוס, אבל העיקרון הוא פשוט: משרים את גרגירי החומוס היבש במים, מבשלים אותם עד לריכוך, טוחנים בבלנדר יחד עם לימון, מלח וטחינה, וקיבלתם חומוס מעשה ידיכם.
4 צפייה בגלריה
חומוס בהכנה ביתית
חומוס בהכנה ביתית
(צילום: Shutterstock)
לאבנה – גבינות הפכו למוצר יקר מאוד, אבל הנה שיטה להגיע לתענוג של לאבנה במחיר מצחיק. לוקחים יוגורט שמחירו נמוך בהרבה משל גבינת לאבנה, מניחים אותו למשך לילה אחד בתוך חיתול או בגד מבד טטרה, ומאפשרים לנוזלים לצאת החוצה. למחרת בבוקר תחכה לכם גבינת לאבנה רכה וטעימה שתספיק לשבוע שלם ותסב לכם הרבה גאווה.
4 צפייה בגלריה
לאבנה ביתית
לאבנה ביתית
(צילום: hadasit, shutterstock)

פיצה – אתם בערב משפחתי ביתי מול הטלוויזיה ובא לכם פיצה? זו הוצאה שנראית "קלה" על הכיס אבל זה יכול להגיע בקלות ל-100 שקל, ואפשר להכין בעשירית מזה פיצה בבית. הכינו מראש בצק לפיצה (קמח שמרים ומים) והקפיאו אותו במנות, כך שתוכלו להוציא להפשרה בדיוק מה שאתם צריכים. פרשו את הבצק בתבנית, מרחו רוטב עגבניות, פזרו מעל גבינה, הוסיפו מה שאתם אוהבים והכניסו לתנור לחום גבוה. בקבוק רוטב עגבניות וגבינה צהובה עולים ביחד 25 שקל והם יספיקו לכם לעוד דברים - ולא רק לפיצה.

פיצה מהירה במיוחד מבצק שמרים
14 דירוגים
מתכונים פיצה ביתית מהירה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
15
קרדיט מתכון: יעל גרטי, צילום: נעה קנריק