
מרינדת שום ותפוזים
(צילום: ענת פייזר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
10
ראש
שום
חצויים באמצע
למרינדה:
2/3
כוס
דבש
2/3
כוס
סויה
גבעול
טימין
1
יחידה
תפוז
סחוט למיץ
6-7
יחידות
שיני שום
כתוש
:רשימת קניות עבור המתכון
ראש שום במרינדה מיוחדת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bk116ftvf0אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את הדבש, הסויה ומיץ התפוזים. מוסיפים את כל שאר המצרכים (למעט הטימין), ומערבבים.
- מסדרים את חצאי ראשי השום בתבנית. יוצקים מעל את המרינדה ושמים ליד את הטימין. משאירים את השום בתוך המשרה כעשר דקות.
- עוטפים את התבנית היטב ב-3-2 שכבות של רדיד אלומיניום – חשוב שהוא יהיה אטום לחלוטין. אופים בתנור כ-30 דקות.
- מוציאים את הכלי מהתנור. מסירים את רדיד האלומיניום, מחזירים לתנור, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהשום משחים מעט. מעבירים לצלחת ומוזגים מעל את שאריות המשרה שנשארו בתבנית.