צפו: כך תכינו עוגת שוקולד ללא קמח
(צילום: ירון ברנר)

עוגת שוקולד ללא קמח

המצרכים (לתבנית 24):
7 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים 1 כוס סוכר לבן 100 גר' שקדים טחונים דק 300 גר' שוקולד מריר 100 גר' חמאה
לרוטב שוקולד - 100 גר' שוקולד מריר ¾ כוס שמנת מתוקה
2 צפייה בגלריה
עוגת שוקולד ללא קמח
עוגת שוקולד ללא קמח
(צילום: תיקי גולן)
אופן ההכנה:
  1. טורפים את החלמונים והסוכר בקערה גדולה עד שהם הופכים להיות בהירים וקציפתיים.
  2. מוסיפים את השקדים ובוחשים.
  3. ממיסים 300 גרם שוקולד בסיר קטן (או במיקרו) מוסיפים לו את החמאה ובוחשים עד שהחמאה נמסה לגמרי ומתאחדת עם השוקולד.
  4. מוסיפים את השוקולד לתערובת החלמונים ובוחשים היטב.
  5. מקציפים בנפרד את החלבונים לקצף יציב ומקפלים אותו לתוך תערובת השוקולד והחלמונים (יש להימנע מבחישת יתר).
  6. משמנים תבנית ויוצקים את התערובת.
  7. אופים בתנור בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
  8. לרוטב שוקולד - ממיסים 100 גר' שוקולד ומוסיפים לו את השמנת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  9. יוצקים את הרוטב (כשהוא עדיין חם) על העוגה, כדקותיים לאחר הוצאתה מהתנור.