אוכל
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
מצרכים
25
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2-3
כוסות
בוטנים לא קלויים
350 גרם
1
כוס
סוכר
200 גרם
2
ביצים
1
כפית
קינמון
1/2
כפית
ציפורן
קליפה
תפוז שלם
מגוררת
אבקת סוכר
לציפוי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות. משטחים את הבוטנים בתבנית וקולים כמה דקות, עד שהקליפה נפרדת מהם בקלות.
  2. קולפים את הבוטנים ומעבירים למכל מעבד המזון. מוסיפים את הסוכר וטוחנים לתערובת פירורית.
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים, למעט אבקת הסוכר. מערבבים לבצק אחיד ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה, להתייצבות.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3-2 ס"מ ומגלגלים באבקת הסוכר, לציפוי. מניחים את הכדורים בעטרות נייר ומסדרים בתבנית.
  5. אופים 12-10 דקות, עד שפני העוגיות מתבקעים (חשוב שלא לאפות יותר מדי, כדי שהעוגיות לא יתייבשו).
עוד מתכונים מצוינים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"