קציצות בשר עם מנגולד
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
בשר בקר טחון
2
ביצים
4-3
שיני שום כתושות
חופן
פטרוזיליה
קצוצה
חופן
פטרוזיליה קצוצה
1/2
כוס
פירורי לחם
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
12
עלי מנגולד
שטופים וקצוצים דק (כולל החלק הלבן)
שמן לטיגון
לרוטב:
1
בצל קצוץ
2
שיני שום
פרוסות
15-12
עלי
מנגולד
קצוצים (כולל החלק הלבן)
1/2
כוס
מיץ לימון
1
כוס
מים
מעט
מלח
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקציצות: מערבבים את הבשר עם הביצים, השום, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, מלח ופלפל. מוסיפים את המנגולד ומערבבים שוב.
  2. יוצרים מהתערובת קציצות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.
  3. הרוטב: מחממים מעט שמן במחבת גדולה (או בסיר) ומטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את המנגולד ומטגנים עד שהמנגולד מתרכך ומאבד מנפחו.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון, המים ומעט מלח מים ומערבבים. מוסיפים את הקציצות, מכסים חלקית ומבשלים כחצי שעה.
עוד מתכונים של דורית מנו-טל אור בבלוג "Sweet Dooly"