כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
2
כפות
שמן
2
בצלים
קצוצים
2
שיני שום
כתושות
500
גרם
בשר בקר טחון
1
בקבוק (כ-700 מ"ל)
מחית עגבניות קלה
או 1 קופסה (800 גר') עגבניות מרוסקות
800
גרם
שעועית אדומה מבושלת
(משקית קפואה שהופשרה)
מלח- לפי הטעם
צ'ילי או פפריקה חריפה - לפי הטעם
1
כפית
סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני, מטגנים את הבצל בשמן עד שנעשה שקוף. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  2. מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך בחישה ופירור הבשר עד שהבשר מאבד את צבעו האדום.
  3. מוסיפים את מחית העגבניות הקצוצות, מלח וצ'ילי לפי הטעם ואת הסוכר. בוחשים, מביאים לרתיחה מתונה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות.
  4. מוסיפים את השעועית המבושלת, מערבבים ומביאים לרתיחה מחדש. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-30 דקות נוספות. אם התבשיל נראה סמיך מדי או שהוא עומד להיחרך, אפשר להוסיף מעט מים רותחים במהלך הבישול.