
עוגת בננה מיוחדת
(ענת צרפתי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
כפות
סירופ תירס גולדן
(40 גרם) או מולסקה חזקה (שמכילה 40 גרם סוכרים ל100 גרם)
1/2
כוס
בוטנים מלוחים קלופים ושלמים
(70 גרם)
עוגה:
תבנית אינגליש קייק
סטנדרטית
2
יחידות
ביצים
גודל L בטמפרטורת החדר
1
כוס
סוכר
(200 גרם)
1/2
כוס
שמן
(120 מ"ל)
1.5
כוסות
קמח תופח
(210 גרם)
קורט
מלח
2
יחידות
בננות
גדולות ובשלות (250 גרם)
1
יחידה
בננה
מעוכה (1 כוס)
1/3
כוס
בוטנים מלוחים
קלופים וקצוצים גס (50 גרם)
קרם טופי:
1
כוס
קרם קורוס 20%/21% שומן
(250 מ"ל)
1/4
כוס
סוכר דמררה
(50 גרם)
:רשימת קניות עבור המתכון
איזו ג'אננה: עוגת בננה וקרם טופי-קוקוס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bklbvpoajצילום: ענת צרפתי
אופן הכנה:
- העוגה: מחממים את התנור ל- 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקציפים מעט את הביצים, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים 5 דקות במהירות בינונית-גבוהה.
- מוסיפים בהדרגה את השמן, תוך הקצפה במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מנפים את הקמח עם המלח בקערית נפרדת.
- מערבבים את מחית הבננות עם הבוטנים, ומוסיפים את הקמח והמחית לסירוגין לקערת המיקסר (מתחילים ומסיימים עם הקמח). מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית ואופים 40-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים. מצננים לחלוטין.
- קרם הטופי: שמים בסיר קטן עם דפנות גבוהות את קרם הקוקוס, הסוכר והסירופ ומביאים לרתיחה חזקה תוך כדי ערבוב בכף עץ. אחרי הרתיחה מבשלים את הקרם על אש קטנה ונמוכה כ 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים. יוצקים את הקרם על העוגה הצוננת ומפזרים את הבוטנים. מאפסנים במקרר עד להתמצקותו. אפשר להכין את הקרם מראש ולשמור אותו בכלי אטום במקרר.
ציפוי נוסף במקום קרם הטופי:
בקערה מערבבים 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עם 1/2 כפית קינמון, כאשר העוגה יוצאת מהתנור ועדיין חמה, זורים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון.





