
אוכל
(צילום: ענת צרפתי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לשכבת הסולת:
180
גרם
( 1 כוס + 2 כפות) סולת חיטה
1
כפית
אבקת אפייה
1
כוס
(250 מ"ל) חלב
1
כוס
(250 מ"ל) מים
1/4
כוס
(60 גרם) סמנה (גהי) חלבי או חמאה רגילה רכה (בטמפרטורת החדר)
1/2
כוס
(100 גרם) סוכר
לשכבת הגבינה:
250
גרם
גבינת מוצרלה או גבינת ברינזה/ג'יבנה/פטה/חמד (ראו הערות למטה)
לסירופ הסוכר:
1
כוס
(200 גרם) סוכר
3/4
כוס
(180 מ"ל) מים
3
טיפות
תמצית מרוכזת בטעם ורדים או זהר (נרולי) או מיץ מחצי לימון
לשימון התבניות:
4
כפות
(60 גרם) טחינה גולמית
לעיטור:
4
כפות
(30 גרם) פיסטוקים קצוצים או אגוזי מלך קצוצים
4
כפות
(20 גרם) קוקוס טחון
:רשימת קניות עבור המתכון
אפשר גם ללא גלוטן: מתכון לכנאפה מהסרטים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bkmnjsx002אופן הכנה:
- שכבת הסולת - שמים את הסולת בקערת זכוכית בינונית עמידה לחום מוסיפים אבקת אפייה, מערבבים ומניחים בצד.
- יוצקים את החלב והמים בסיר בינוני ומחממים על להבה בינונית עד להתחלת הרתיחה (94 מעלות).
- מסירים מהלהבה, ויוצקים את הנוזלים בהדרגה מעל הסולת תוך כדי ערבוב רציף במטרפה במשך דקה, עד שמתקבלת בלילה סמיכה.
- מוסיפים את הסמנה והסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד למשך 45 דקות, בטמפרטורת החדר. עד כאן, ניתן להכין יום מראש ולשמור בכלי אטום במקרר. במקרה כזה מוציאים את הבלילה מהמקרר שעה לפני האפייה, ומערבבים מעט לפני שלב ההרכבה.
- שכבת הגבינה - מגררים את הגבינה בפומפיה לפירורים גדולים. במידה ומשתמשים בגבינה מלוחה, שמים את הגבינה המגוררת בתוך מסננת. מניחים את המסננת בתוך קערה עגולה ועמוקה.
- יוצקים מים קרים על הגבינה המגוררת עד שהיא מכוסה לגמרי במים, ומשאירים בצד להשריה 10 דקות.
- מוציאים את המסננת עם הגבינה מהמים, ומנערים אותה מספר פעמים עד שאין יותר שאריות מים.
- מניחים את הגבינה המגוררת על שכבה כפולה של מגבת נייר חזקה ועבה, כך שמשני הצדדים יישארו שוליים ארוכים. מכסים מעל בשכבה כפולה נוספת של מגבת נייר. מגלגלים את הגבינה בתוך הנייר כמו סוכרייה וסוחטים אותה בתנועה סיבובית מהמים הנותרים, עד שהגבינה יבשה.
- סירופ סוכר - שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את האש ומבשלים תוך בעבוע עדין 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את התמצית ומערבבים.
- הרכבת המאפה - מחממים את התנור ל-220 מעלות. ממקמים מגש/רשת אפייה בשליש התחתון של התנור, במסילה התחתונה.
- מברישים בנדיבות את בסיס ודפנות התבניות עד לגובה של 1.5 ס"מ בטחינה הגולמית.
- שמים בכל תבנית 3/4 כוס (180 מ"ל) מתערובת הסולת עד לגובה של 1.5 ס"מ. מפזרים מעל, בשכבה צפופה 1/2 כוס (כ-50 גרם) מהגבינה שהשרינו וסחטנו. מותירים רווח של 1/2 ס"מ בין הגבינה לדפנות התבנית.
- אופים 15 דקות, עד שהגבינה נמסה למרקם חלק ומזהיבה קלות.
- מוציאים ויוצקים מיד 3-2 כפות מסירופ הסוכר על כל מנה. מנענעים קלות את התבנית לפיזור שווה של הסירופ. בוזקים מעל המאפה פיסטוקים או אגוזים, וקוקוס טחון. מגישים לוהט.
לגרסה נטולת גלוטן:
ממירים את סולת החיטה ב-180 גרם (1 כוס + 2 כפות) סולת אורז חום נטולת גלוטן (ראו הערות נוספות לגבי סולת ללא גלוטן בסוף העמוד). אם בוחרים בגרסה ללא גלוטן, שמים את גרגרי סולת אורז חום במטחנת תבלינים או במטחנת קפה, וטוחנים מספר דקות עד לקבלת קמח במרקם עדין. מעבירים לקערה, יוצקים את הנוזלים הרתוחים, טורפים כחצי דקה במטרפה עד שהתערובת מסמיכה, וממשיכים כמו במתכון עם סולת החיטה.





