ממליגה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
140 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
23
ממליגה
(צילום: אפיק גבאי)
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים:
1
כוס
קמח תירס (פולנטה)
3
כוסות
מים
1
כוס
חלב
או שמנת מתוקה או שמנת לבישול
3
כפות
שמן
או 40 גרם חמאה
1
כפית
מלח
להגשה:
ריקוטה למריחה
לרוטב שום – מוז'דיי (לא חובה):
10
שיני שום
כתושות דק
1/2
כפית
מלח
3
כפות
שמן
מכל סוג שאוהבים
3
כפות
חומץ
או מיץ לימון
1/4
כוס
מי סודה או מים
1/4
צרור עלי פטרוזיליה
קצוצים דק מאוד – לא חובה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים ממליגה: בסיר רחב שמים מים, חלב וקמח תירס ומביאים לרתיחה. מבשלים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהממליגה מסמיכה. זה לוקח בערך 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וחמאה וממשיכים לבשל עוד כדקה, עד שהחמאה נמסה והממליגה סמיכה מאוד. קחו בחשבון שהיא ממשיכה להסמיך גם אחרי שמכבים את האש.
  2. מכינים את הרוטב (הוא צריך לעמוד לפחות שעתיים ואפשר גם שבוע בקופסה סגורה במקרר): כותשים את השום. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים בתוך קופסה במקרר. אפשר לטחון בבלנדר מוט.
  3. מגישים: מניחים מצקת נדיבה מהממליגה בצלחת, מניחים מעל כף או שתיים של ריקוטה ומזלפים מעט רוטב שום.
הערות
  • לגרסת פרווה של הממליגה ממירים את החלב במים או חלב צמחי.
  • שומרים את הממליגה במקרר, עטופה היטב בניילון נצמד או מכסה של קופסה. היא מתקשה? פשוט מחממים במיקרו ביחד עם 1/3 כוס חלב/מים/שמנת מתוקה שמרתיחים קצת כדי לפתוח את המרקם.
רחלי קרוט היא בעלת הבלוג "קרוטית"