
ממליגה
(צילום: אפיק גבאי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המרכיבים:
1
כוס
קמח תירס (פולנטה)
3
כוסות
מים
1
כוס
חלב
או שמנת מתוקה או שמנת לבישול
3
כפות
שמן
או 40 גרם חמאה
1
כפית
מלח
להגשה:
ריקוטה למריחה
לרוטב שום – מוז'דיי (לא חובה):
10
שיני שום
כתושות דק
1/2
כפית
מלח
3
כפות
שמן
מכל סוג שאוהבים
3
כפות
חומץ
או מיץ לימון
1/4
כוס
מי סודה או מים
1/4
צרור עלי פטרוזיליה
קצוצים דק מאוד – לא חובה
:רשימת קניות עבור המתכון
התירס כבר בפנים: המתכון המושלם לממליגה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bknteiownאופן ההכנה:
- מכינים ממליגה: בסיר רחב שמים מים, חלב וקמח תירס ומביאים לרתיחה. מבשלים, תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהממליגה מסמיכה. זה לוקח בערך 5 דקות. מוסיפים מלח, פלפל וחמאה וממשיכים לבשל עוד כדקה, עד שהחמאה נמסה והממליגה סמיכה מאוד. קחו בחשבון שהיא ממשיכה להסמיך גם אחרי שמכבים את האש.
- מכינים את הרוטב (הוא צריך לעמוד לפחות שעתיים ואפשר גם שבוע בקופסה סגורה במקרר): כותשים את השום. מערבבים היטב את כל המצרכים ומניחים בתוך קופסה במקרר. אפשר לטחון בבלנדר מוט.
- מגישים: מניחים מצקת נדיבה מהממליגה בצלחת, מניחים מעל כף או שתיים של ריקוטה ומזלפים מעט רוטב שום.
הערות
- לגרסת פרווה של הממליגה ממירים את החלב במים או חלב צמחי.
- שומרים את הממליגה במקרר, עטופה היטב בניילון נצמד או מכסה של קופסה. היא מתקשה? פשוט מחממים במיקרו ביחד עם 1/3 כוס חלב/מים/שמנת מתוקה שמרתיחים קצת כדי לפתוח את המרקם.
רחלי קרוט היא בעלת הבלוג "קרוטית"





