תוספת סוכר חום מייצרת מרקם עסיסי ולעיס במיוחד. למימוש פנטזיה מתוקה אישית שחקו עם סוגי השוקולד והאגוזים לפי הטעם.
שימו לב – בלילת העוגיות זקוקה לכשעה וחצי הקפאה.
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
עוגיות שוקולד צ'יפס ואגוזים
(צילום: דניאל לילה, סטיילינג: דלית רוסו)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
175
גרם
שוקולד מריר קצוץ
100
גרם
חמאה
2
ביצים קטנות
(100 גרם)
100
גרם
סוכר לבן
(1/2 כוס)
40
גרם
סוכר חום דחוס
(2.5 כפות)
10
גרם
דבש (לא חובה)
)1/2 כף)
40
גרם
קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
(1/3 כוס)
1/2
שקית
אבקת אפייה
קורט
מלח
100
גרם
אגוזי מלך או לוז קלויים וקצוצים גס
(1 כוס)
225
גרם
שוקולד צ'יפס (או שוקולד מריר קצוץ)
100
גרם
שוקולד חלב קצוץ גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי וטורפים לתערובת חלקה עם מטרפה ידנית.
2. מערבלים ביצים, שני סוגי סוכר ודבש במיקסר עם וו גיטרה 2 דקות במהירות גבוהה לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים בהדרגה את תערובת השוקולד ומערבלים עד שהיא נטמעת. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה ומלח ומערבלים עד שהם נטמעים. מוסיפים אגוזים, שוקולד צ'יפס ושוקולד חלב ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את התערובת לעובי 2 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך שעה לפחות.
5. מחלצים את התערובת הקפואה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ. מגלגלים אותם לכדורים ומניחים חזרה בתבנית במרווחים של 4-3 ס"מ. מועכים מעט את העוגיות ומעבירים למקפיא למשך 15 דקות לפני האפייה.
6. מחממים תנור ל- 160 מעלות.
7. אופים 13-12 דקות עד שהעוגיות מתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות במרכז.
8. שומרים עד 7 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר עם ניירות הפרדה בין שכבות העוגיות.