כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מצרכים:
100
גרם
חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
150
גרם
קמח ללא גלוטן
1/2
כוס
קמח תפוח אדמה
1/2
כוס
קמח טפיוקה
4
יח'
שקיות קטנות של אבקת סוכר
1
יח'
ביצה
1/2
כוס
מים (אפשר להוסיף לפי הצורך)
למלית שוקולד פיסטוק ושקדים - :
1/2
כוס
חלב
100
גרם
שוקולד חלב
50
גרם
פיסטוקים גרוסים
50
גרם
שקדים גרוסים
1
כפית
תמצית וניל
1
כפית
סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבצק - במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמחים עם אבקת הסוכר, ומוסיפים את קוביות החמאה. יוצקים מים בהדרגה, ומערבבים עד שנוצר בצק רך לשימוש.
  2. מכינים את המלית - מרתיחים את החלב עם הסוכר ותמצית הווניל, ומורידים מהגז. מוסיפים את השוקולד, הפיסטוק והשקדים הגרוסים ומערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. מפזרים מעט קמח ללא גלוטן על משטח עבודה, ומרדדים את הבצק. יוצרים עיגולים בקוטר של 9 ס"מ, מניחים את המלית באמצע וסוגרים למשולשים.
  4. מסדרים על מגש עם נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך כ-20 דקות עד שאוזני ההמן מקבלות גוון זהוב. בסיום האפייה מפזרים מעל אוזני ההמן אבקת סוכר, ומגישים.
המתכון באדיבות ירון גינדי, שף מלון "לאונרדו רויאל ריזורט" באילת