כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
(צילום: ירון ברנר)
מצרכים
15
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
יח'
ביצים
1
כוס
(240 מ"ל) שמן
330
גרם
(3/4 1 כוס) סוכר
קליפה מגורדת מתפוז אחד
1
כוס
מיץ מתפוז טרי
280
גרם
(2 כוסות) קמח
10
גרם
( 2 כפיות) אבקת אפייה
100
גרם
(1 כוס) אבקת שקדים
200
גרם
(1 גביע) יוגורט
135
גרם
(1/4 1 כוס) פרג
1
כפית
תמצית וניל
50
גרם
(1/2 כוס) אגוזי פקאן קצוצים
1/2
כוס
מייפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם מטרפה, מערבבים את הביצים והסוכר למשך כ-3 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמן, ומערבבים במשך 3 דקות נוספות.
  2. בקערה נפרדת, מערבבים את הפרג עם אבקת השקדים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה בקערה לתערובת אחידה, ומוסיפים למיקסר. מערבבים במשך 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים את היוגורט, המיץ, גרידת התפוז ותמצית הווניל, ומערבבים במשך 2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים, ומערבבים כדקה עד להטמעת האגוזים במסה (חשוב לא לערבב יתר על המידה במיקסר, ולערבב ידנית את היבשים שנדבקו לקערת המיקסר במידה ולא נטמעו היטב בתערובת).
  6. יוצקים את המסה למנג'טים אישיים או לתבנית שקעים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות. המאפינס מוכנים כשקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם מעט פירורים לחים.
  7. כשהמאפינס יוצאים מהתנור, מחממים את המייפל במיקרוגל כדקה, ומברישים את המאפינס החמים במייפל.
טיפים:
אפשר להחליף את אגוזי הפקאן באגוזי מלך.
בזיגוג, אפשר להחליף את המייפל בדבש או סילאן.
לשדרוג מראה המאפינס, אפשר לקלות מעט אגוזי פקאן קצוצים גס ולפזר מעל הזיגוג.