
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
יח'
ביצים
1
כוס
(240 מ"ל) שמן
330
גרם
(3/4 1 כוס) סוכר
קליפה מגורדת מתפוז אחד
1
כוס
מיץ מתפוז טרי
280
גרם
(2 כוסות) קמח
10
גרם
( 2 כפיות) אבקת אפייה
100
גרם
(1 כוס) אבקת שקדים
200
גרם
(1 גביע) יוגורט
135
גרם
(1/4 1 כוס) פרג
1
כפית
תמצית וניל
50
גרם
(1/2 כוס) אגוזי פקאן קצוצים
1/2
כוס
מייפל
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפינס פרג בזיגוג מייפל
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/by00rlrqlaאופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם מטרפה, מערבבים את הביצים והסוכר למשך כ-3 דקות עד שהסוכר נמס. מוסיפים את השמן, ומערבבים במשך 3 דקות נוספות.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הפרג עם אבקת השקדים ומוסיפים לקערת המיקסר. מערבבים 2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.
- מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה בקערה לתערובת אחידה, ומוסיפים למיקסר. מערבבים במשך 2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את היוגורט, המיץ, גרידת התפוז ותמצית הווניל, ומערבבים במשך 2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את אגוזי הפקאן הקצוצים, ומערבבים כדקה עד להטמעת האגוזים במסה (חשוב לא לערבב יתר על המידה במיקסר, ולערבב ידנית את היבשים שנדבקו לקערת המיקסר במידה ולא נטמעו היטב בתערובת).
- יוצקים את המסה למנג'טים אישיים או לתבנית שקעים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות. המאפינס מוכנים כשקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם מעט פירורים לחים.
- כשהמאפינס יוצאים מהתנור, מחממים את המייפל במיקרוגל כדקה, ומברישים את המאפינס החמים במייפל.
טיפים:
אפשר להחליף את אגוזי הפקאן באגוזי מלך.
בזיגוג, אפשר להחליף את המייפל בדבש או סילאן.
לשדרוג מראה המאפינס, אפשר לקלות מעט אגוזי פקאן קצוצים גס ולפזר מעל הזיגוג.