
(צילום: אביגיל עוזי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
21/2
כוסות
קמח
(350 גרם)
לעוגה:
4
ביצים בגודל L
11/4
כוסות
סוכר
(250 גרם)
1
כוס
שמן קנולה
1
כוס
דבש
(360 גרם)
200
גרם
יוגורט
(לגרסת פרווה: ממירים את היוגורט והחלב ב-300 מ"ל תה שחור מצונן
1/4
כוס
חלב
(60 מ"ל)
1
שקית
אבקת אפייה
(10 גרם)
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
1
כפית
קינמון
1/4
כפית
מלח
לקרם ריבת החלב:
2
מכלים
שמנת להקצפה 38%
(500 מ"ל)
1
חבילה
אבקת אינסטנט פודינג וניל
(80 גרם)
2
כפות
גדושות ריבת חלב
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת דבש עסיסית ונימוחה משודרגת בקרם ריבת חלב
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/by8iwkvsglאופן ההכנה:
1. מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-160 מעלות במצב טורבו, משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. רצוי לעטוף את התבנית המתפרקת גם בנייר כסף בחוץ, כדי שבלילת העוגה לא "תברח".
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים ביצים וסוכר לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמן באיטיות וטורפים כדקה. מוסיפים את יתר מרכיבי העוגה וטורפים לתערובת אחידה.
3. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים שעה ורבע עד שעה וחצי, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש (אם העוגה משחימה מדי לפני תום זמן האפייה, מניחים נייר אפייה מעל העוגה). מצננים מעט, עוטפים בניילון נצמד ומניחים לצינון מלא.
4. מכינים את הקרם: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את כל מרכיבי הקרם לקצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר שאוהבים ומזלפים מעל העוגה בצורה חופשית.
5. אפשר לקשט מעל בפירות טריים כגון גרעיני רימון, אוכמניות, תותים או תאנים.
* העוגה נשמרת עד ארבעה ימים במקרר, כשהיא עטופה היטב. אם מוותרים על הקרם, אפשר לשמור עד חמישה ימים בטמפרטורת החדר.





