לביבות שמרים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
240 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
לביבות שמרים
(צילום: שירן כרמל, סטיילינג: מאיה לבנת-הרוש)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
13/4
כוסות
חלב
13
גרם
שמרים
1
כף
סוכר
(15 גרם)
1
כפית
מלח
(8 גרם)
1
ביצה טרופה
21/2
כוסות
קמח
(415 גרם)
שמן לטיגון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

1. מחממים את החלב לטמפרטורה של 40-35 מעלות, מוסיפים את השמרים, הסוכר והמלח וממיסים.
2. מוסיפים את הביצה והקמח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת במרקם יוגורט. מתפיחים את התערובת מכוסה בטמפרטורת החדר במשך 3.5 שעות. במהלך שעות התפיחה יש להוריד את נפח התערובת בכף כ-3 פעמים ולכסות.
3. יוצרים מהתערובת לביבות ומטגנים אותן במעט שמן על אש בינונית משני הצדדים.
אפשר להגיש את הלביבות בגרסה מתוקה, עם שמנת חמוצה מעורבבת בריבה, או בגרסה מלוחה, עם גבינת שמנת וסלמון מעושן.

המתכון מתוך "השולחן". למתכוני לביבות נוספים