קציצות בשר ופסטה בסיר אחד
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
500
גרם
בשר בקר או עוף
טחון
1/2
כוס
כוסברה
קצוצה
1
כפית
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
1
כף
כמון
1
כפית
פפריקה מתוקה
1
ביצה
1
כפית
בהרט
2
כפות
פירורי לחם
לרוטב:
400
גרם
עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה
1/4
כוס
שמן זית
4
שיני שום
פרוסות
1
כוס
מים
1
כף גדושה
פפריקה מתוקה
או חריפה
1
כפית
מלח
1/2
כוס
בזיליקום קצוץ
1
כוס
פסטה יבשה
בכל צורה שאוהבים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה, ויוצרים מהתערובת כדורים קטנים.
  2. הרוטב: שמים בסיר רחב את שמן הזית, השום והעגבניות המרוסקות, ומחממים 3-2 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, למעט הפסטה, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
  3. מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 10 דקות עם כיסוי חלקי. מוסיפים את הפסטה, ובעזרת כף מוודאים שהיא מכוסה ברוטב. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים 15 דקות נוספות.
  4. מסירים מהאש, משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות ומגישים.
עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"