
קישואים צלויים וזוקיני של השף עידו פיינר
(צילום: דניאל לילה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לצזיקי:
1
כוס
יוגורט
2
כפות
שמיר קצוץ
2
שיני שום כתושות
1
מלפפון בקליפתו מגורר דק בפופמפייה וסחוט קלות
מלח לפי הטעם
לקישואים:
3
קישואים בינוניים חתוכים לרבעים
או 12 בייבי זוקיני קטומים
1
כף
שמן זית
קורט
מלח
קורט
פלפל שחור
לרוטב:
2
שיני שום כתושות
1
כפית מחוקה חרדל חלק
2
כפות
חומץ בן יין אדום
3
כפות
שמן זית
1
כף
עלי נענע קצוצים
להגשה:
עלי נענע שלמים
:רשימת קניות עבור המתכון
קישואים צלויים וצזיקי
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bye9ee0xexאופן ההכנה:
1. מכינים את הצזיקי - מערבבים בקערה את כל המרכיבים.
2. מכינים את הקישואים - מערבבים בקערה קישואים, כף שמן זית ומלח.
3. מחממים מחבת וצולים בה את הקישואים 2 דקות מכל הצדדים להופעת סימני צריבה (אפשר לצלות גם על גריל פחמים).
4. מכינים את הרוטב - מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי הרוטב. מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
5. מורחים בצלחת הגשה את הצזיקי, מניחים מעל את הקישואים ועלי נענע, יוצקים את הרוטב שנשאר בקערת הקישואים ומגישים.
המתכון מתוך "השולחן". למתכוני סלטים נוספים של "השולחן"