השבוע הכנתי עוגה שאני אוהבת במיוחד - היא פשוטה מאוד להכנה ונראית מרשימה, כאילו שקניתם אותה בקונדיטוריה. אפשר להתבסס על הקונספט הזה ולשחק עם הטעמים שלה – להשתמש במחיות שונות מכל מיני סוגים שאוהבים לתחתית העוגה ולגוון בקרמים ובפירות שמוסיפים מלמעלה.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
חוץ מזה, כתבתי לכם גם חמישה טיפים חשובים להכנת קצפת מושלמת, שיעזרו לכם עם כל הקצפה שתצטרכו לעשות במיקסר, ואולי גם יחסכו לכם טעויות בהמשך.
עוגת שוקולד וניל טבעונית
אופן ההכנה:
- להכנת התחתית: ממיסים שוקולד מריר בפולסים במיקרו ולאחר שכולו נמס, מוסיפים אליו את המחית ומערבבים.
- מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב עד שכולם מצופים בשוקולד.
- משטחים את הבלילה לשכבה ישרה ומעבירים להתייצבות במקרר.
- להכנת הקרם: מקציפים על מהירות בינונית את השמנת עד לקבלת קרם רך. מוסיפים את שאר המרכיבים ומקציפים עוד כ–2 דקות על מהירות גבוהה, עד לקבלת קרם יציב. בשלב הזה אם הקרם לא מתייצב, ניתן להוסיף אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף עוד כדקה.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר, מזלפים על התחתית ומקשטים עם פירות שאוהבים.
דניאל וגנר היא קונדיטורית טבעונית, מורה לקונדיטוריה, מתכונאית ויועצת קולינרית. מתמחה במטבח הטבעוני ומפתחת מתכונים לחברות ולמסעדות. לאינסטגרם של דניאל