
טארטלט טונה אדומה וקוויאר
(צילום: אפיק גבאי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לטארטלט:
קוויאר שחור
(ניתן להשיג בחנויות דגים ומעדניות)
1
עלה סיגר
200
גרם
טונה אדומה טרייה חתוכה לקוביות
1
אבוקדו האס חתוך לקוביות
מלח מלדון
לפי הטעם
4
כפות
שמן זית משובח
1/2
צרור
עירית קצוצה דק
פרחי דבש לעיטור - לא חובה
לקרם האבוקדו:
1/2
אבוקדו
מיץ מ-1/2 לימון
1/2
כפית
מחית כמהין
או נגיעת שמן כמהין
:רשימת קניות עבור המתכון
במיוחד לסילבסטר: טארטלט טונה אדומה, אבוקדו, קוויאר ושוט וודקה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/byhm500tvjeאופן ההכנה:
הכנת הטארטלטים: את עלי הסיגר קורצים ל-4 עיגולים בעזרת כוס בקוטר 8 ס"מ וסכין. מניחים את העיגולים שקרצנו על גבי קעריות חסינות חום ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך 8-7 דקות ליצירת הטארטלטים, שבתוכם נסדר את המנה.
להכנת קרם האבוקדו: מכניסים את מצרכי הקרם למעבד מזון (אפשרי גם בנינג'ה) וטוחנים למרקם חלק.
הכנה והרכבה: בקערה מערבבים את קוביות הטונה, קוביות האבוקדו והעירית הקצוצה. מניחים את הטארטלטים בצלחת הגשה על גבי מפית לבנה חגיגית, מזלפים או מסדרים עם כפית את קרם האבוקדו ומשטחים בצורה אסטתית.
על גבי הקרם מניחים את הטונה, האבוקדו והעירית שערבבנו. מפזרים מעט ממלח המלדון. עם כפית נקייה מניחים ערימת קוויאר ומסביב מעטרים עם פרחי מאכל שבחרתם. מגישים לצד שוט וודקה – בתאבון!
המנה תוגש במסעדת Sphera כחלק מאירועי סוף השנה של וודקה בלוגה גולד ליין, שייערכו ב-29-19 בדצמבר גם במסעדות נוספות, בהן AKA, JAFFA, פופינה, פרא ועוד.
בני מדר הוא השף של מסעדת Sphera.





