מרק עדשים כתומות
כשר
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
40 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
150
גרם
עדשים שחורות
מלח,פלפל
2
יח'
בצל, קצוץ
2
כפות
שמן זית
300
גרם
עדשים כתומות
6
כוסות
ציר (ירקות או עוף) או מים
100
גרם
רסק עגבניות
1
כפית
פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מניחים את העדשים השחורות בסיר קטן, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהן רכות מאוד (כ-30 דקות). מוודאים מדי פעם אם יש די מים בסיר. בתום הבישול מסננים את העדשים מהמים (אם נותרו), ממליחים ומפלפלים.
  2. בינתיים מכינים את המרק: בסיר בינוני, מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים עוד כדקה. מוסיפים את הציר או המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
  3. מוסיפים את רסק העגבניות והפפריקה, מלח ופלפל. מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ-15 דקות.
  4. מעבירים את המרק המוכן לצלחות ומוסיפים לכל צלחת כף או שתיים מהעדשים השחורות המבושלות.