אוכל
כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
12 יחידות בתבנית שקעים
125
גרם
חמאה, רכה
1
כוס
(200 גרם) סוכר
3
יחידות
ביצים, טרופות
100
גרם
(1 כוס ‭ 1 +‬ כף גדושה) פרג טחון טרי
100
גרם
(‭ 1 1/2‬ כוסות פחות 1 כף) פתיתי קוקוס טחון
5
כפות
(50 גרם) קמח תפוחי אדמה
‭ 1/2
כפית
‬ קינמון טחון
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1
כוס
(240 מ"ל) חלב
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית, או מרפדים אותם בעטרות נייר (מנג'טים).
  2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר, ומקציפים לקרם אחיד ואוורירי. מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות ומערבלים עד להיווצרות קרם אחיד. מסירים את הקערה מהמערבל.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את הפרג, הקוקוס, קמח תפוחי האדמה, הקינמון וקליפת הלימון. מוסיפים את התערובת לקרם לסירוגין עם החלב ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה. יוצקים לשקעים כמעט עד למלוא גובהם ואופים ‭ 40-35‬ דקות, עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.