
אוכל
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
12 יחידות בתבנית שקעים
125
גרם
חמאה, רכה
1
כוס
(200 גרם) סוכר
3
יחידות
ביצים, טרופות
100
גרם
(1 כוס 1 + כף גדושה) פרג טחון טרי
100
גרם
( 1 1/2 כוסות פחות 1 כף) פתיתי קוקוס טחון
5
כפות
(50 גרם) קמח תפוחי אדמה
1/2
כפית
קינמון טחון
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1
כוס
(240 מ"ל) חלב
:רשימת קניות עבור המתכון
מאפינס פרג וקוקוס לפסח
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/byjojzuo2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את שקעי התבנית, או מרפדים אותם בעטרות נייר (מנג'טים).
- שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר, ומקציפים לקרם אחיד ואוורירי. מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות ומערבלים עד להיווצרות קרם אחיד. מסירים את הקערה מהמערבל.
- מערבבים בקערה נפרדת את הפרג, הקוקוס, קמח תפוחי האדמה, הקינמון וקליפת הלימון. מוסיפים את התערובת לקרם לסירוגין עם החלב ומערבבים בתנועות קיפול לעיסה אחידה. יוצקים לשקעים כמעט עד למלוא גובהם ואופים 40-35 דקות, עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.





