עם כל הכבוד לסופגניות, ויש כבוד, אני שייכת לאסכולה שמעדיפה לאכול לביבות בחנוכה. אם אתם מארחים להדלקת נרות ורוצים להכין מנה ביתית לצד כל הסופגניות הגרנדיוזיות של הקונדיטוריות, זה המתכון בשבילכם - לביבות זוקיני ותפוח אדמה עם מיקס גבינות, שאין מצב שלא יטרפו אותן ולכן מומלץ מראש להכין כמות כפולה.

לביבות
(צילום: יולי איז'ק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
זוקיני גדול
1
תפוח אדמה גדול
2
ביצים
50
גרם
מוצרלה מגורדת
50
גרם
בולגרית או פטה
מעט
מלח
מעט
פלפל
1/5
כוס
פירורי לחם
שמן לטיגון
אני עשיתי מיקס של שמן חמניות ומעט שמן זית
להגשה:
שמנת חמוצה עם עירית
שום כתוש
מלח ופלפל
:
:רשימת קניות עבור המתכון
לא רק מתפוחי אדמה: לביבות זוקיני וגבינה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bynr19og2אופן ההכנה:
- מגררים בפומפייה דקה זוקיני ותפוח אדמה וסוחטים היטב מעל מסננת או בבד טטרה.
- את התערובת הסחוטה מעבירים לקערה ומאחדים עם יתר המרכיבים לעיסה אחידה.
- בסיר סוטאג' או במחבת רחבה מטגנים את הלביבות משני הצדדים עד להזהבה על אש בינונית ומעבירים לנייר סופג.
- מומלץ לטגן לביבה אחת ולטעום אם צריך להוסיף תיבול, ורק אז להמשיך עם יתר העיסה.
- הגיש לצד שמנת חמוצה מתובלת בעירית קצוצה, שן שום כתושה, מלח ופלפל, או טחינה.
המתכון באדיבות יולי איז'ק מהבלוג מחשבות שהיולי





