
(צילום וסטיילינג: רותי רוסו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
פיסטוקים קלויים
לעוגה:
1/3
כוס
טחינה גולמית
1
כוס
סוכר לבן
3
ביצים
1/2
כוס
שמן
1/2
כוס
יוגורט (או רוויון)
1
כוס
חלב
1.5
כוסות
קמח תופח
1/2
כוס
פיסטוקים קלויים
(אפשר להוסיף גם מעט שומשום קלוי)
לציפוי:
1/4
כוס
טחינה גולמית
1/2
כוס
אבקת סוכר
2
כפות
חלב או מים
קצת שערות חלווה
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת טחינה עם שערות חלווה ופיסטוקים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bytcsidylgאופן ההכנה:
1. משמנים מראש שתי תבניות אינגליש או תבנית קוגלהוף אחת.
2. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
3. מערבבים בקערה את הטחינה, הסוכר, הביצים והשמן עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את היוגורט והחלב ומערבבים היטב.
4. מנפים את הקמח ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך קיפול עדין עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים ומקפלים.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 40-35 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.
6. מכינים את הציפוי: מערבבים טחינה גולמית, אבקת סוכר וחלב עד שמתקבל מרקם אחיד.
7. יוצקים את הציפוי על העוגה שהתקררה מעט, מקשטים בשערות חלווה ובפיסטוקים קצוצים.