
(צילום: ליאור רפאל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
1
עוף שלם, מחולק (לפולקה, כרעיים ושני חלקים של חזה שלם עם העצם של הכנף
מעט שמן קנולה
1
חבילת עלי קייל
ללא הגבעול
1/2
ק"ג
עגבניות שרי תמר בשלות
חצויות
2
בצלים
פרוסים
30-40
גרם
זיתים שחורים
2
שיני שום
פרוסות
1
כף
פלפל צ׳ילי מותסס
מיץ מ-1/2 ליים
גרידה מ-1 ליים
250
מ"ל
יין לבן
400
מ"ל
ציר עוף
/4
כפית
פלפל סצ'ואן
1/4
כפית
פלפלון דמוי אלה
1/4
כפית
זרעי כוסברה
לציר העוף:
עצמות מעוף שלם
200
מ"ל
יין לבן
4
גזרים
2
בצל
4
גבעולי סלרי
1/2
ראש שום
חופן עלי בזיליקום
1/2
צרור פטרוזיליה
1
עלה דפנה
1
אצת קומבו אחת
:רשימת קניות עבור המתכון
חזה עוף עם עגבניות שרי, קייל וזייתים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/bytx2z0lhאופן ההכנה:
- מחממים את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות במצב טורבו.
- בסיר עם בסיס עבה מביאים את כל מרכיבי הציר לרתיחה. מנמיכים את הלהבה עד שמתקבל בעבוע עדין. מקפים את הקצף בכל פעם כשהוא נוצר, ומשאירים את שומן העוף בסיר. נותנים לזה להתבשל כמה שעות, עד שהנוזל מצטמצם בחצי.
- טוחנים את התבלינים היבשים. במחבת עם בסיס עבה מחממים את השמן, וצורבים את העוף עד שמתקבל גוון זהב. מוציאים את העוף מהמחבת לתבנית, ומכניסים לתנור לרבע שעה.
- באותה מחבת של העוף שמים את הבצל. אחרי כמה דקות של צריבה מוסיפים את עגבניות השרי. כשהעגבניות מתרככות, מוסיפים את הזיתים, את הפלפל המותסס ואת הקייל. מערבבים. מוסיפים את היין והשום ומקרצפים בעזרת כף עץ את כל המשקעים מתחתית המחבת. אחרי שהנוזלים במחבת הצטמצמו בחצי, מוסיפים את שאר התבלינים, את ציר העוף שהכנו, מיץ ליים וגרידת ליים.
- מחזירים את העוף למחבת וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כעשר דקות, עד שהכול מתחבר יחד. נותנים למחבת להירגע כמה דקות בצד לפני ההגשה.
ליאור רפאל הוא השף והבעלים של מסעדת "המבורגר בלויתן" באילת





