המנה הזו מוקדשת לבעלי. אנחנו ביחד כבר 15 שנה, וכשאני רוצה לפנק אותו ולהגיד לו שאני אוהבת אותו - אני פשוט מכינה לו משהו עם עגבניות. ואחד הדברים שהוא הכי אוהב זה מרק עגבניות.
מרק עגבניות של נופר זוהר
(צילום: קאיה שטוירר)
בשבל המרק הזה מערבבים חבורת עגבניות (אפשר להוסיף גם ארטישוק ירושלמי) עם בצלים, שום וטימין - ואופים בתנור עד שהכול מתקרמל. אחרי טחינה קצרה ותוספת מים יש לנו סיר מרק. בוחרים צלחת כיפית כזאת, מנחמת, ומוזגים אליה מנה של אהבה.

מרק עגבניות
(צילום: קאיה שטוירר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
ק"ג
עגבניות מגי חתוכות לרבעים
800
גרם
עגבניות שרי חתוכות לחצאים
200
גרם
פלפל שושקה בחיתוך גס
(2 יחידות)
200
גרם
בצל סגול
(2 יחידות בגודל בינוני)
1
שורש סלרי/ פטרוזילה חתוך למקטעים של 3 ס"מ
2
כפות
סוכר
2
כפות
מלח ים אטלנטי
1.5
כפיות
פלפל שחור
10
ענפי טימין - רק העלים
8
שיני שום
12
כפות
שמן זית
4
כוסות
מים רותחים
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק עגבניות שמכינים למי שהכי אוהבים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/byvkokdhjeאופן ההכנה:
במגש עם נייר אפייה נפזר את העגבניות החתוכות, הבצל, שורש סלרי, שושקה וטימין.
נתבל ונערבב הכול יחד עם מלח, פלפל, 8 כפות שמן זית, סוכר ושום.
נכסה היטב בנייר כסף ונשים את התבנית בתנור שחומם מראש על 200 מעלות טורבו, למשך 45 דקות.
לאחר האפייה בתנור נטחן את העגבניות למרקם אחיד וחלק, ונוסיף עוד 4 כפות שמן זית עבור טחינה חלקה וקבלת מרקם קטיפתי.
נחזיר לסיר ונוסיף 4 כוסות מים רותחים, נתקן טעם לפי הצורך.








