אפשר להגיש את העוגה היפהפיה הזאת עם גלידת וניל, אבל ממש לא חובה - היא לגמרי מחזיקה לבד את כובד האחריות של קינוח חגיגי.
אם אתם לא אוהבים את טעם הקפה, אפשר להשמיט אותו מהמתכון ולהוסיף במקומו כמות זהה של מים רותחים.

עוגת שוקולד קפה לפסח
(צילום: אולגה טוכשר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבסיס:
תבנית עגולה בקוטר 22-20 ס"מ
125
גרם
שוקולד מריר
שבור לקוביות
90
גרם
חמאה
או 75 גרם (1/3 כוס + כפית) שמן
2
כפות
אספרסו
או קפה נמס חזק
3
ביצים
100
גרם
סוכר
1/2 כוס
130
גרם
אבקת שקדים
1/2 1 כוסות
1
כף
אבקת קקאו
10 גרם
1/2
כפית
מלח
לציפוי חלבי:
100
גרם
שוקולד מריר
50
גרם
שוקולד לבן
40
גרם
חמאה
לציפוי פרווה:
150
גרם
שוקולד מריר
1
כף
שמן
אפשרויות לקישוט:
סוכריות צבעוניות, שבבי קוקוס, שקדים פרוסים, פיסטוקים קצוצים, פולי קקאו גרוסים
:רשימת קניות עבור המתכון
חגיגית: עוגת שוקולד וקפה לפסח
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h100q54pv2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל- 170 מעלות ומשמנים את תבנית האפייה.
- ממיסים יחד את השוקולד והחמאה (או השמן) במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. בסיר: שמים את המרכיבים בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים לתערובת השוקולד את הקפה ומערבבים היטב.
- מקציפים את הביצים והסוכר במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- מנמיכים את מהירות ההקצפה, ומוסיפים לקערת המיקסר את תערובת השוקולד. לאחר שהיא נטמעת בקציפה מוסיפים את אבקת הקקאו והמלח ומקציפים עוד כמה שניות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- מקפלים את אבקת השקדים לתוך התערובת.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 30-25 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, נסדקת קלות, וקיסם שננעץ במרכזה יוצא לח אך בלי פירורים.
- מצננים ורק לאחר מכן מוציאים מהתבנית.
- מכינים את הציפוי: ממיסים בכלים נפרדים את השוקולד המריר עם מחצית מכמות החמאה ואת השוקולד הלבן עם מחצית מכמות החמאה (לציפוי פרווה, ממיסים את השוקולד המריר עם השמן).
- יוצקים על העוגה את השוקולד המריר המומס ו"דוחפים" אותו לכיוון השוליים בעזרת מרית. יוצקים מעל את השוקולד הלבן המומס ובעזרת קיסם עץ או סכין יוצרים מראה שיש.
- שומרים בכלי אטום.
עוד מתכונים מתוקים של אולגה טוכשר - בבלוג "המרכיב הסודי"





