
לביבות תפוחי אדמה
(צילום: אפיק גבאי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
בצל לבן בינוני
8
תפוחי אדמה בהירים
1/2
כפית
מלח
1/2
כוס
קמח חיטה לבן
1/2
כוס
שמן לטיגון (קנולה או חמניות)
להגשה:
שמנת חמוצה (כמות לפי הטעם)
עירית קצוצה (קמצוץ עירית על כל כף שמנת)
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבות תפוחי אדמה ברוטב שמנת ועירית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h14xhjxzwxאופן ההכנה:
1. מגררים את הבצל ומניחים לו להגיר נוזלים.
2. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם על פומפייה גסה מעל קערה.
3. מוסיפים ¼ כפית מלח לתפוחי האדמה המגוררים ומניחים להם להגיר נוזלים במשך 5 דקות. מסננים את כל הנוזלים (משתדלים לא לשפוך את החומר הלבן, העמילן). מוסיפים את הקמח, הבצל המגורר ושארית המלח.
4. מחממים שמן במחבת רחבה על להבה בינונית-גדולה. יוצרים לביבות ומטגנים כ-4 דקות, הופכים ומטגנים עוד 3 דקות מצד שני. מוציאים את הלביבות מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
להגשה -
5. מערבבים שמנת חמוצה ועירית קצוצה ומגישים לצד הלביבות.
המתכון מתוך "השולחן". למתכוני לביבות נוספים





