
מטבעות שוקולד עם פירות יבשים ואגוזים
(צילום: אורלי חרמש)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
300
גרם
שוקולד (אני השתמשתי בשילוב של מריר, חלב ולבן ליצירת מראה שיש, אבל אפשר להשתמש רק בסוג אחד)
1
כוס
תערובת פירות יבשים ואגוזים
:רשימת קניות עבור המתכון
בלי מיקסר ובלי תנור: מטבעות שוקולד עם פירות יבשים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h16rqjixhאופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על הכיריים (אם משתמשים ביותר מסוג אחד של שוקולד, ממיסים אותם בנפרד). במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את השוקולד בסיר קטן, ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מרפדים תבנית או שתיים בנייר אפייה. בעזרת שתי כפיות יוצקים בתבנית "שלוליות" קטנות של שוקולד. ליצירת מראה שיש, יוצרים כל שלולית מ-3-2 סוגי שוקולד ומערבבים אותם קלות בעזרת קיסם שיניים או מזלג. אולי בהתחלה זה נראה קצת מבולגן, אבל הכל יסתדר אחרי הקירור.
- מניחים על השוקולד מתערובת הפירות והאגוזים. מצננים במקרר כחצי שעה, ומגישים.





