לא ממש ברור למה, אבל הטוסקנים מאוד גאים בלחם שלהם (נטול המלח). הם לא זורקים אותו גם אחרי יומיים, אלא משלבים אותו בסלט או מכינים ממנו פשטידות ביתיות נהדרות – פורסים את הלחם והופכים אותו למעין קלתית, עליה מניחים את הגבינה והירקות.

פשטידת ירקות טוסקנית
(צילום וסגנון: דניה ויינר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 24 ס"מ
בגט או ג'בטה וחצי פרוסים לעובי 3 ס”מ עם הקרום
120
גרם
שעועית ירוקה או מההקפאה
3-2
כפות
שמן זית
1
קישוא פרוס לרצועות וארך דקות (בעזרת קולפן או מנדולינה)
1
גמבה חתוכה לקוביות קטנות
6
ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
4
כפות
פטרוזיליה קצוצה
1/2
גביע
גבינת ריקוטה (100 גרם)
200
גרם
גבינת פרמזן מגוררת
:רשימת קניות עבור המתכון
פשטידת ירקות טוסקנית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h19f4bdwgxאופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מניחים בתבנית שכבה אחת של פרוסות לחם כבסיס.
3. חולטים שעועית במי מלח רותחים 2 דקות, מסננים וחוצים לרוחב.
4. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים קישוא ופלפל כ-2 דקות, מוסיפים את השעועית החלוטה ומורידים מהכיריים.
5. טורפים ביצים עם מלח, פלפל ופטרוזיליה, מוסיפים ריקוטה וכף פרמזן ומערבבים. יוצקים על פרוסות הלחם שבתבנית. מסדרים את הירקות המוקפצים מעל ומפזרים חופן פרמזן.
6. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים 20 דקות עד שהפשטידה יציבה וזהובה. מצננים ומגישים בטמפ’ החדר.
המתכון מתוך אתר "השולחן". לעוד מתכוני מאפים לשבועות