
מצה בריי מתוק
(צילום: ירון ברנר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים (ל-2 מנות):
4
מצות
1/2
כוס
חלב
2
כפות
אבקת סוכר
1/2
כפית
קינמון
5
ביצים
2
כפות
שמנת מתוקה
1/2
כוס
צימוקים כהים
1/2
כוס
אגוזי מלך שבורים
חמאה לטיגון
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון מושלם לפסח: מצה בריי מתוק
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1najt9w6אופן ההכנה:
- שוברים את המצות לחתיכות בגודל של 3-2 ס"מ, ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את החלב, אבקת הסוכר והקינמון, מערבבים היטב לאיחוד טעמים ומניחים בצד ל-5 דקות.
- מוסיפים צימוקים כהים ואגוזי מלך, ומערבבים. מוסיפים 5 ביצים ו-2 כפות שמנת מתוקה, ומערבבים היטב.
- במחבת משומנת בחמאה (עדיף מזוקקת) מטגנים את התערובת כמו ביצה מקושקשת עד לקבלת גוון שחום.
- הגשה - מעבירים את המצה בריי לצלחת הגשה, מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים לצד פירות טריים וחרוסת.





