סופריטו, תבשיל עוף ,מרק שעועית - נופר זוהר
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
110 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
המצרכים:
8
שוקי עוף
1/2
ק״ג
זיתים שבורים ומגולענים
(קונים בשוק בדוכן של הזיתים, מבקשים זיתים לבישול)
1
כף
משחת רסק
1
כפית
פפריקה
1/2
כפית
כורכום לתיבול
2
עגבניות
קלופות וקצוצות
5
שיני שום
חתוכות לרבעים
6
כפות
שמן חמניות
1
פרוסה של לימון כבוש
(כאן בטור חמוצים)
1/4
צרור פטרוזיליה
קצוצה
2
פלפל שושקה חריף יבש
גזור עם מספריים (או מתוק למי שלא אוהב)
1/2
כפית
כורכום
למי חליטת הזיתים
2
כוסות
ציר עוף
(או מים)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. חולטים במים רותחים את הזיתים המגולענים עם כורכום למשך חמש דקות, מסננים ושוטפים היטב להוצאת המרירות.
  2. אם מסקתם בעצמכם את הזיתים יש לחלוט אותם במים רותחים לפחות שלוש פעמים.
  3. שמים בסיר רחב שמן ומטגנים את השום על להבה נמוכה עם הפלפל שושקה, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, ומקרמלים.
  4. מוסיפים את הרסק ומטגנים היטב. מוסיפים את השוקיים, ומערבבים בתוך הסיר עד שהם עטופים במשחה האדומה.
  5. מוסיפים שתי כוסות ציר עוף ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כשעה ורבע או עד שהעוף מתפרק מהעצם ורך.
  6. פותחים את מכסה הסיר ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והלימון הכבוש. מערבבים היטב ומגישים.