אוכל
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
12
אוכל
(צילום: אורה קורן)
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למלית:
200
גרם
אגוזי קשיו טבעיים
שהושרו במים כמה שעות
200
מ"ל
מים
1/2
יחידה
מיץ מלימון
3/4
כפית
מלח
100
גרם
סוכר
5
גרם (חצי כף)
קינמון
טחון
40
גרם (חצי אריזה)
אבקת פודינג בטעם וניל
(לא חייבים)
לבלינצ'ס:
200
גרם
קמח
400
מ"ל
מים
1
כפית
אבקת אפיה
קורט
מלח
1
כף
שמן חמניות
להגשה:
100
גרם
שוקולד עם 60% מוצקי קקאו
קצוץ
130
מ"ל
שמנת צמחית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן הכנה:
  1. המלית: מסננים את אגוזי הקשיו ושמים אותם עם מחצית מכמות המים, מיץ הלימון, המלח, הסוכר והקינמון בבלנדר או במעבד מזון. טוחנים עד לקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את מחצית המים השנייה בהדרגה ורק אם המלית יבשה מדי. אם המלית נוזלית מדי, מוסיפים מעט פודינג וניל וטוחנים שוב. כשהמלית במרקם הרצוי, שולחים אותה למקרר עד לשימוש.
  2. הבלינצ'ס: מערבבים היטב את הקמח, מחצית מכמות המים, אבקת האפייה והמלח, עד לקבלת בלילה חלקה, ללא גושים. מוסיפים בהדרגה את המחצית השנייה של המים, עד לקבלת בלילה נוזלית. מוסיפים את השמן ומערבבים.
  3. משמנים קלות מחבת בקוטר 20 ס"מ. כשהמחבת חמה, יוצקים מהבלילה בעזרת מצקת ומסובבים אותה עד שהתחתית מצופה בשכבה אחידה של הבלילה. מחזירים לכיריים ומטגנים עד ששולי הבלינצ'ס מתנתקים מדופן המחבת והעלה ניתק כולו בקלות. הופכים ומטגנים קלות מהצד השני. חוזרים על התהליך עם יתר הבלילה. עורמים את הבלינצ'ס אחד על השני בצלחת.
  4. מזלפים או מניחים בעזרת כף פס מהמלית בקצה של בלינצ'ס אחד ומגלגלים אותו לגלילה, לחלופין אפשר להניח כמות נדיבה של המלית במרכז ולקפל את הקצוות פנימה למעטפה. ממלאים כך את כל העלים.
  5. להגשה: שמים את השוקולד והשמנת בקערה יבשה ומחממים על באן מארי או בפולסים קצרים במיקרוגל עד להמסת השוקולד. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מקשטים את הבלינצ'ס ברוטב השוקולד ומגישים.
אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט
פורסם לראשונה: 16:27, 12.10.23