
עוגיות גזר ושיבולת שועל
(צילום: shutterstock)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כוס
קמח
(140 גרם)
1
כוס
קוואקר
(100 גרם)
1
כפית
אבקת אפייה
1
כפית
קינמון
קורט
מלח
1/2
כוס
סוכר
1
כוס
גזר מגורר
1/2
כוס
שוקולד צ'יפס
1/3
כוס
שמן זית
1
כפית
תמצית וניל
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות גזר ושיבולת שועל
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1qiuuaqxlבמקום ביצה השתמשתי בשמן לקשירת התערובת (ואפשר להחליף אותו ברסק תפוחי עץ או בזרעי צ'יה או פשתן).
אופן ההכנה:
מערבבים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, קינמון ומלח בקערה.
מערבבים שמן, תמצית וניל וסוכר בקערה שנייה.
מאחדים את השמן עם החומרים היבשים ומוסיפים גזר ושוקולד צ'יפס.
מניחים במקרר למשך 30 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
יוצרים עוגיות עגולות בקוטר אגוז מלך ומניחים בתבנית.
אופים 12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט ועדיין רכות במרכז - הן יתקשו בזמן הצינון. מצננים ושומרים בכלי אטום.
גיוונים:
• מפחיתים את כמות השמן לחצי ומוסיפים ביצה.
• מחליפים את הסוכר במייפל.
• מחליפים את הקמח בקמח כוסמין.
• מוסיפים צימוקים או חמוציות במקום שוקולד צ'יפס.
המתכון מתוך "השולחן". למתכונים נוספים של עוגיות שיבולת שועל