
אוכל
(צילום: מירי צדוק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
יחידות
תפוחי אדמה
מסוג דזירה
4
יחידות
בטטות
בינוניות (רצוי בגודל של תפוחי האדמה)
4
כפות
שמן זית
(מתוכם אחת להברשה)
1
כפית
מלח
1
כפית שטוחה
פפריקה
1/4
כפית
פלפל שחור
2
יחידות
שיני שום
כתושות
:רשימת קניות עבור המתכון
תוספת טבעונית שכולם יאהבו: תפוחי אדמה ובטטה בתנור
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1roe6i0iצילום: מירי צדוק
אופן הכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מקלפים את תפוחי האדמה ואת הבטטות, ופורסים אותם דק ככל האפשר, עדיף במנדולינה (דרגה 1).
- מערבבים בקערה גדולה את השמן, המלח, הפפריקה, הפלפל והשום. מוסיפים את הירקות לקערה ומערבבים היטב עד לציפוי אחיד.
- מסדרים את הפרוסות לסירוגין, בשורות צפופות בתבנית. מברישים את הירקות בכף השמן שנותרה ומפזרים מעל את עלי הטימין.
- אופים 40-30 דקות או עד שהירקות מוכנים.
צפו במתכוניה הנפלאים של מירי צדוק באינסטגרם או בבלוג שלה "עוגה לשבת"