אפשר להשתמש בדובדבנים מתוקים משומרים, והכי כדאי דובדבני אמרנה המיובאים מאיטליה.

עוגת גבינה קרה עם דובדבנים בסירופ
(צילום: דניה ויינר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לבסיס:
1
פרוסת טורט בעובי 1 ס"מ, ספוגה במעט סירופ סוכר
למלית:
2
חלמונים
1
חלבון
100
גרם
סוכר
(1/2 כוס)
1
כפית
אבקת ג'לטין
120
מ"ל
חלב
(1/2 כוס)
1
כף
אינסטנט פודינג וניל
250
גרם
גבינה לבנה 9%
לקישוט:
1
כוס
דובדבני אמרנה מסוננים מהסירופ (יש לשמור מעט מהסירופ)
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת גבינה קרה עם דובדבני אמרנה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/h1sgniemllאופן ההכנה:
1. מקציפים חלמונים עם חלבון ורבע כוס סוכר במשך 5 דקות, עד קבלת קציפה תפוחה ובהירה.
2. מפזרים ג'לטין על פני חלב בקערית. מניחים ל-2 דקות. מחממים את הג'לטין התפוח במיקרוגל במשך 15-10 שניות, עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים לקצף הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
3. מקציפים שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר וכף אינסטנט וניל לקצפת יציבה בקערת מיקסר נקייה. מוסיפים פנימה גבינה תוך הקצפה איטית, ומקפלים את תערובת הביצים.
4. מניחים את בסיס הטורט בתבנית ויוצקים מעל את המלית. מעבירים למקרר לשעתיים. מוציאים ומקשטים בדובדבנים (יוצקים מעל מעט מסירופ השימור).
המתכון מתוך אתר "השולחן". לעוד מתכוני עוגות גבינה