אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר למאפינס.
2. בקערה מערבבים שמן, חלב, סוכר, מלח, וניל וביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד. מוסיפים אוכמניות ושוקולד ומערבבים בעדינות רק עד שהתוספות מתפזרות באופן שווה בבלילה.
4. יוצקים את התערובת לשקעים וממלאים עד לשפת כל שקע מאפין.
5. אופים במשך 18־25 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים וקיסם שננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
טיפים:
• גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
• גרסה פרווה: משתמשים בחלב צמחי באותה כמות במקום החלב הרגיל.
• גרסה טבעונית: משתמשים כאמור בחלב צמחי, וממירים את הביצים ב־100 גרם רסק תפוחים לא ממותק.
• המאפינס נשמרים בכלי סגור במקרר עד שבוע. מומלץ לחמם אותם קלות לפני ההגשה. אפשר להקפיא את המאפינס בקופסה אטומה עד חודשיים.