עוגות שמרים הן אהבה ישנה שלי – ואת העוגה הזאת אני רוצה להקדיש לבוסית הראשונה שלי, מיכל לודריקס, שהכינה עוגות שמרים מהממות גם כשהייתה בחודש תשיעי להריון, וכך זכתה להערצתי הנצחית.
קראנץ' חלבה ושוקולד צ'יפס
כשר
צמחוני
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
210 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
16
שמרים קינמון
(צילום: מיקה גורוביץ)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
תבניות אינגליש קייק
לבצק:
70
גרם
סוכר
(1/3 כוס)
13
גרם
שמרים יבשים
(1 כף גדושה)
180
מ"ל
חלב
(3/4 כוס)
500
גרם
קמח
(½3 כוסות + 1 כף)
2
ביצים גדולות
130
גרם
חמאה רכה
8
גרם
מלח
(1 כפית גדושה)
למלית:
240
גרם
חמאה רכה
200
גרם
סוכר חום כהה
(3/4 כוס)
20
גרם
קינמון
(2 כפות)
5
גרם
הל טחון (לא חובה)
(1 כפית)
להברשה:
1
חלמון
מעט חלב
לסירופ סוכר:
100
מ"ל
מים חמים
(1/3 כוס + 2 כפות)
100
גרם
סוכר
(1/2 כוס)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:
1. טורפים סוכר, שמרים וחלב בקערת מיקסר בעזרת מטרפה ידנית. מחברים וו לישה, מוסיפים קמח וביצים ולשים במהירות נמוכה כעשר דקות לבצק אחיד. מוסיפים חמאה בהדרגה, תוך כדי לישה, עד שהיא נטמעת בבצק. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש ארבע־חמש דקות נוספות לבצק רך, שמתנתק מדפנות הקערה. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה־שעה וחצי להכפלת הנפח, או במשך לילה במקרר (הבצק יהיה קר ונוח יותר לעבודה).
מכינים את המלית:
2. מערבלים את כל המרכיבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה לתערובת אחידה ושומרים בטמפרטורת החדר.
מכינים את הסירופ:
3. מביאים לרתיחה בסיר מים וסוכר ומבשלים עוד שתי דקות. מכבים את הלהבה ושומרים את הסירופ בצד.
מעצבים את העוגה:
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכדררים כל חלק. מרדדים את הכדור הראשון למלבן שרוחבו שווה בערך לאורך תבנית אינגליש קייק. מורחים על המלבן חצי מכמות המלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. חוצים את הרולדה לאורך ויוצרים איקס, כאשר הצד הפתוח פונה כלפי מעלה. מלפפים את הקצוות משני הצדדים לבורג ומעבירים את העוגה לתבנית. ממשיכים עם כדור הבצק השני והמילוי. מכסים את התבניות ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
5. מחממים תנור ל־165 מעלות.
6. טורפים בקערית חלמון וחלב, מברישים את העוגות ואופים 25־30 דקות להשחמה יפה. מוציאים מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ הסוכר.

המתכון מתוך "השולחן". למתכוני עוגות שמרים נוספים