
עוגת שיש, דבש ושוקולד
(צילום: קרן אגם)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4
ביצים גדולות
תבנית בקוטר 24 ס"מ
1
כוס
סוכר
(200 גרם)
200
גרם
חמאה או כוס (240 מ"ל) שמן
1
כוס
דבש
(360 גרם)
2
כוסות
קמח לבן
(375 גרם)
2
כפיות
אבקת אפייה
1/2
כפית
אבקת סוכר
1/2
קופסה
ריקוטה
(125 גרם)
1/4
כוס
מים רותחים
100
גרם
שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת שיש דבש ושוקולד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hj00xg8eiggאופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים היטב סיר פלא או תבנית עגולה.
2. שמים בקערה את הביצים והסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החמאה (או השמן) והדבש בהדרגה, תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה דרך מסננת ומערבבים. מוסיפים גם את הריקוטה והמים הרותחים ומערבבים שוב. יוצקים 2/3 מכמות הבלילה לתבנית.
4. שמים את השוקולד המריר בקערה קטנה וממיסים במיקרוגל (בפולסים קצרים) או מעל סיר עם מים רותחים עד קבלת נוזל חלק.
5. מוסיפים את השוקולד לבלילה שנשארה בקערה ומערבבים היטב, עד שהבלילה הופכת לחומה לחלוטין. יוצקים את בלילת השוקולד לתבנית מעל הבלילה הלבנה, ובעזרת סכין מערבבים ויוצרים תנועות "שיש".
6. אופים 60-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים עליו.
7. העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עד 5 ימים כשהיא עטופה היטב, וכמו כל עוגת דבש, היא משתבחת מיום ליום.
המתכון מתוך "השולחן". למתכוני עוגות דבש נוספים





