לפעמים לא צריך יותר ממנה מושקעת אחת בשביל לגרוף מחמאות ולשדרג את הארוחה המשפחתית לארוחת חג מפתיעה וטעימה: במתכון הזה לקחנו מנה פופולרית של כנאפה, החלפנו את שיערות הקדאיף באטריות אורז (כשר לאוכלי קטניות), החלפנו את הגבנה בבשר, וקיבלנו מנה שהיא לא פחות מגאונית. בונוס: המנה גם מצטלמת מעולה לסטורי.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אתכם:

כנאפה בשר עם אטריות אורז

המצרכים (למחבת בקוטר 24 ס״מ): 200 גר' אטריות אורז דקות מאסטר שף 350 גר' בקר טחון 5-6 כפות שמן זית 1 בצל קצוץ 1 שן שום כתושה מלח ופלפל 1 כף בהרט 1 כפית כורכום
להגשה: טחינה פטרוזיליה או פיסטוקים גרוסים
1 צפייה בגלריה
כנאפה בשר
כנאפה בשר
(צילום: יח"צ מאסטר שף)
אופן ההכנה:
  1. משרים אטריות במים למשך שעה עד לריכוך.
  2. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים בשר ושום. מערבבים ומפרידים לפירורים תוך כדי טיגון 3-4 דקות ומתבלים במלח, פלפל וחצי כף בהרט.
  3. מסננים את האטריות ומערבבים בקערה עם שתי כפות שמן זית, מלח, חצי כף בהרט וכורכום. חשוב לערבב היטב כדי לתבל את כל האטריות ולצבוע אותן בכורכום.
  4. משמנים מחבת בשתי כפות שמן זית ומרפדים בחצי מכמות האטריות. משטחים מעליהן את הבשר המתובל. מניחים שכבה נוספת של אטריות אורז וממשיכים לטגן 4-5 דקות או עד שרואים שהאטריות מתייצבות ומזהיבות מעט.
  5. הופכים לצלחת ומחזירים למחבת לטיגון של ארבע דקות נוספות.
  6. מגישים עם טחינה ופיסטוקים ו/או פטרוזיליה מעל.
המתכון באדיבות המותג מאסטר שף