בכל פעם שאני הולכת עם הפיצים למכולת, מס המעבר הוא לחמניית שמינייה. הלחמנייה היפה הזו קורצת להם מהשקית הגדולה ושום לחמנייה אחרת לא באה בחשבון. אני יכולה להבין אותם… אל תדאגו – אחרי שלוש דקות אין זכר ללחמנייה (מתוך ספרה של אפרת ליכטנשטט, "אז מה את עושה כל היום?")
לחמניות קוטג'
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
105 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
לחמניות קוטג'
(צילום וסטיילינג: אפרת ליכטנשטט)
מצרכים
16
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
קמח
(כ-3.5 כוסות)
1
כף
שמרים יבשים
4
כפות
סוכר
3
כפיות
מלח
250
גרם
קוטג'
(1 גביע)
1
ביצה
25
גרם
חמאה מומסת
160
מ"ל
חלב פושר
לציפוי:
1
ביצה טרופה להברשה
שומשום
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

שמים בקערת מיקסר עם וו הלישה את כל החומרים היבשים (הקמח, השמרים, הסוכר והמלח) ומערבבים היטב. מוסיפים את הקוטג', הביצה והחמאה ומתחילים לערבל. מוסיפים בהדרגה את החלב ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. אם הבצק עדיין יבש מוסיפים עוד כף או שתיים של חלב. לשים במהירות נמוכה במשך 10 דקות.
מקמחים משטח עבודה או מרפדים בנייר אפייה ומעצבים עליו את הבצק לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר).
מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק ל-16 חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל, כל חלק 70 גרם) ומכסים את כדורי הבצק במגבת בזמן העבודה. יוצרים כדורים בקוטר 6-7 ס"מ. מגלגלים כל כדור לנחש ויוצרים קשר שמינייה.
מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומניחים עליה את הלחמניות. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים חצי שעה ליד התנור.
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות טורבו. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים מעל את השומשום. אופים 18-15 דקות עד שהלחמניות זהובות ושחומות מעט.