אוכל
לא כשר
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
20
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2
כפית
בהרט
לקובה
1
כפית
סוכר
קורט
מלח לימון
לקציצות:
500
גרם
בשר בקר
או עוף טחון
1
בצל סגול
קצוץ דק
2
שיני שום
קצוצות דק
1/2
כוס
נענע
קצוצה
1/4
כפית
צ'ילי גרוס
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
1/2
כפית
בהרט
לקובה
1/4
כפית
מלח גס
3
כפות
שמן
לטיגון
לתבשיל:
2
סלקים גדולים
קלופים וחתוכים למקלות
1/2
כרוב סגול
חתוך לרצועות
1
בצל סגול
חצוי ופרוס
4
שיני שום
קצוצות
2
כפות
לימון כבוש
קצוץ דק
1/2
כפית
צ'ילי גרוס
1
כפית גדושה
מלח גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקציצות: מערבבים היטב את כל מרכיביהן, למעט השמן. יוצרים מהתערובת קציצות.
  2. מחממים את השמן בסיר. מעבירים ללהבה נמוכה ומטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד להזהבה. מוציאים לצלחת.
  3. התבשיל: מוסיפים לסיר את כל מרכיביו ומערבבים. מוסיפים את הקציצות ויוצקים מים עד לכיסוי המרכיבים, ולא יותר. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים, ומוסיפים אם יש צורך (אבל לא יותר מדי – התבשיל צריך להיות סמיך). מגישים חם, לצד אורז, פירה או קוסקוס.
עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"