אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
12
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
אורז:
1
ק"ג
אורז עגול לסושי
3/4
כוס
חומץ אורז
180 מ"ל
1/4
כוס
סאקה
60 מ"ל
1/4
כוס
מירין
60 מ"ל
4
כפות
סוכר
1
כף שטוחה
מלח
רול:
3
יחידות
בטטות
שמן
לטיגון עמוק
3
יחידות
אבוקדו
חתוכים לרצועות
1
חבילה
קנפיו - רצועות דלעת כבושות
100 גרם להשיג בחנויות טבע ובחנויות למוצרים מהמזרח 100 גרם
100
גרם
אגוזי פקאן מסוכרים
מעט
רוטב טריאקי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הכנת האורז: מניחים את האורז בקערה ושוטפים תחת מים זורמים. מסננים וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים. מניחים את האורז במסננת כ-10 דקות.
  2. מעבירים את האורז לסיר, מוסיפים 1.2 ליטר (5 כוסות) מים, מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-16 דקות נוספות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כרבע שעה.
  3. מעבירים את האורז לקערה, ומאווררים אותו עם מזלג. מוסיפים את שאר מרכיבי האורז ומערבבים.
  4. הכנת הרול: קולפים את הבטטות וחותכים לרצועות. מטגנים בשמן עמוק עד לריכוך (לחלופין, אופים בתנור בחום של 190 מעלות) ומצננים.
  5. קולפים את האבוקדו וחותכים לרצועות.
  6. מכסים בניילון נצמד משטח במבוק לגלגול סושי ומרפדים אותו בכ-120 גרם (כ-3/4 כוס) אורז. מניחים במקביל לצלע הקרובה אלינו את מרכיבי המילוי: כמה רצועות בטטה, כמה רצועות אבוקדו, קנפיו ואגוזי פקאן.
  7. מגלגלים לגלילה הדוקה וחותכים אותה ל-8 פרוסות, כמו סושי. אם רוצים, מקשטים את הפרוסות ברצועות דקות של אבוקדו.
  8. מזלפים על הסושי רוטב טריאקי ומגישים.
המתכון באדיבות רשת הסושיות Oshioshi