מתכונים מרק ירקות מהיר עם קוסקוס וגרגירי חומוס
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקוסקוס:
1
כוס
קוסקוס מהיר הכנה
1
כף
שמן זית
1/2
כפית
מלח
1/4 1
כוסות
(בדיוק‭(!‬ מים רותחים
למרק:
3
כפות
שמן זית
1
יח'
בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
3
יח'
שיני שום, קלופות ופרוסות
2
יח'
גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים דק (רצוי במעבד מזון עם דסקית פריסה דקה)
3
יח'
קישואים קטנים, שטופים ופרוסים דק (רצוי במעבד מזון עם דסקית פריסה דקה)
2/3
כוס
גרגירי חומוס קפואים
4
כוסות
מים רותחים
1
כף
שטוחה מלח
אפשרות: מעט פלפל לבן גרוס דק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הקוסקוס: מערבבים בקערה חסינת חום את הקוסקוס, השמן והמלח. מוסיפים את המים, מערבבים, מכסים ומניחים בצד.
  2. מחממים בסיר בינוני על להבה גבוהה 2 כפות משמן הזית. מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת ואת השום ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הירקות, החומוס, המים והתבלינים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לקטנה ומבשלים עוד 5 דקות.
  3. בינתיים בודקים שהקוסקוס מוכן ומאווררים את הגרגירים בעזרת מזלג.
  4. מגישים את המרק יחד עם הקוסקוס.
כמה דברים:
  • כדי להכין את מרק הירקות הזה בשיא המהירות, כדאי להשתמש במעבד מזון עם דסקית פריסה לטיפול בגזרים ובקישואים.
  • חשוב להוסיף בדיוק 1 ליטר של מים רותחים, ולא יותר.
  • אפשר לשמור את הקוסקוס והמרק בנפרד, עד 4 ימים בכלים אטומים במקרר.