מנה לחג הפסח
כשר
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
190 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
17
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
אוסובוקו טלה:
3
חתיכות
אוסובוקו טלה
1
ליטר
ציר עוף
1
ענף טימין
1
כף
סילאן
ראס אל חנות
מלח
פלפל
גרמולטה:
1
חופן
פטרוזיליה קצוצה דק
פיסטוק קלוי וגרוס - לפי הטעם
גרידת לימון
1
שן שום כתושה
פולנטה:
2
קלחי תירס טריים
1
ליטר
ציר עוף
1
כפית
שמן כמהין
1
בצל גדול
מלח
פלפל
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:

מכניסים את האוסובוקו יחד עם ציר העוף, תימין ושאר התבלינים לקסרול בינוני.
מכסים בנייר אפייה ונייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך 3 שעות.
מערבבים יחד את רכיבי הגרמולטה ומניחים בצד.
מבשלים את קלחי התירס בסיר בינוני יחד עם ציר העוף עד לריכוך מלא (לשמור את הנוזלים להמשך).
במקביל מטגנים בצל בחום נמוך עם שמן עד להזהבה.
בעזרת סכין מפרידים את גרגרי התירס לתוך כלי, מוסיפים את הבצל המטוגן, שמן הכמהין והתבלינים, טוחנים בעזרת בלנדר ומוסיפים את נוזל הבישול לפי המרקם הרצוי.

להגשה: מסדרים את הפולנטה בתחתית הצלחת, מצפים את האוסובוקו בגרמולטה ומניחים מעל הפולנטה.