
אוכל
(צילום: מיכל שמיר בכרך)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מחבת בקוטר 24 ס"מ המתאימה לתנור
לדלעת:
900
גרם
דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
1
כפית
שמן זית
1/2
כפית
מלח גס
מעט
פלפל שחור גרוס
2
יחידות
גבעולי טימין טרי
לבצל:
2
יחידות
בצלים בינוניים, פרוסים דק
1
כף
שמן קנולה
1
כפית
חמאה
1
כפית
סוכר חום
1/3
כוס
מים
להרכבה:
1
כפית
חמאה
1
כף
שמן
1
כפית
סירופ מייפל או סילאן
1
כפית
סוכר חום
1
כפית
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
1/3
חבילת
בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
להגשה:
1
כף
גבינת עיזים
מעט
עלי טימין טרי
:רשימת קניות עבור המתכון
המאפה שהפתיע: טארט טאטן דלעת
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/food/article/hjltdh9g2אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- הדלעת: שמים את הדלעת בתבנית, מזלפים מעל כפית שמן זית, ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין טרי. אופים 25-20 דקות או עד שהדלעת רכה. מוציאים ומצננים.
- הבצל: מחממים את החמאה והשמן במחבת שיכולה להיכנס לתנור, מוסיפים את הבצל ומאדים אותו על להבה גבוהה כחמש דקות.
- כשהבצל מתחיל להשחים, מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים ומשחימים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את המים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20-15 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל רך ויש לו גוון ענברי. מעבירים לצלחת.
- ההרכבה: שמים במחבת של הבצל את יתר המרכיבים (למעט הבצק) ומבשלים על אש גבוהה. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים את קוביות הדלעת. מערבבים ומכבים את הלהבה. מפזרים את הבצל המקורמל מעל הדלעת.
- מניחים את הבצק על משטח עבודה ומעגלים את פינותיו, כך שידמה לעיגול. מניחים אותו על הדלעת והבצל שבמחבת. תוחבים את שולי הבצק פנימה לתוך המחבת ודוקרים אותו במזלג.
- אופים בתנור בטמפרטורה של 200-180 מעלות במשך חצי שעה, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מניחים בצד ל-10 דקות, מפרידים בין הבצק לתבנית בעזרת סכין, הופכים, בוזקים מהגבינה והטימין ומגישים.
פורסם לראשונה: 19:48, 10.11.23





