אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
19
אוכל
(צילום: מיכל שמיר בכרך)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מחבת בקוטר 24 ס"מ המתאימה לתנור
לדלעת:
900
גרם
דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 3 ס"מ
1
כפית
שמן זית
1/2
כפית
מלח גס
מעט
פלפל שחור גרוס
2
יחידות
גבעולי טימין טרי
לבצל:
2
יחידות
בצלים בינוניים, פרוסים דק
1
כף
שמן קנולה
1
כפית
חמאה
1
כפית
סוכר חום
1/3
כוס
מים
להרכבה:
1
כפית
חמאה
1
כף
שמן
1
כפית
סירופ מייפל או סילאן
1
כפית
סוכר חום
1
כפית
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
1/3
חבילת
בצק עלים על בסיס חמאה, מופשר
להגשה:
1
כף
גבינת עיזים
מעט
עלי טימין טרי
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. הדלעת: שמים את הדלעת בתבנית, מזלפים מעל כפית שמן זית, ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין טרי. אופים 25-20 דקות או עד שהדלעת רכה. מוציאים ומצננים.
  3. הבצל: מחממים את החמאה והשמן במחבת שיכולה להיכנס לתנור, מוסיפים את הבצל ומאדים אותו על להבה גבוהה כחמש דקות.
  4. כשהבצל מתחיל להשחים, מוסיפים את הסוכר החום, מערבבים ומשחימים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את המים, מערבבים ומכסים. מבשלים 20-15 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל רך ויש לו גוון ענברי. מעבירים לצלחת.
  5. ההרכבה: שמים במחבת של הבצל את יתר המרכיבים (למעט הבצק) ומבשלים על אש גבוהה. כשהתערובת מבעבעת מוסיפים את קוביות הדלעת. מערבבים ומכבים את הלהבה. מפזרים את הבצל המקורמל מעל הדלעת.
  6. מניחים את הבצק על משטח עבודה ומעגלים את פינותיו, כך שידמה לעיגול. מניחים אותו על הדלעת והבצל שבמחבת. תוחבים את שולי הבצק פנימה לתוך המחבת ודוקרים אותו במזלג.
  7. אופים בתנור בטמפרטורה של 200-180 מעלות במשך חצי שעה, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים, מניחים בצד ל-10 דקות, מפרידים בין הבצק לתבנית בעזרת סכין, הופכים, בוזקים מהגבינה והטימין ומגישים.
פורסם לראשונה: 19:48, 10.11.23