אוכל
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
240 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
16
אוכל
(צילום: דור משה)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
יחידה
תבנית
קוגלהוף קוטר 24 ס"מ
מעט
ברס
אגוזי לוז גרוסים ומסוכרים או אגוזים קצוצים
קרם שוקולד לבן ואספרסו:
130
גרם
שוקולד לבן
10
גרם
חמאה
2
כפות
אספרסו
או קפה נמס חזק חם / פושר
1/2
כפית
הל
טחון
עוגה:
2
כפות
קמח
4
יחידות
ביצים
גודל L מופרדות
1
כפית
תמצית וניל
3/4
כוס
שמן קנולה
1
יחידות
שמנת חמוצה
2
כוסות
קמח
1/4
כפית
מלח
1
כף
קינמון
טחון
2
כפיות
אבקת אפיה
230
גרם
סוכר
200
גרם
שוקולד לבן
מגורר גס או קצוץ
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
(צילום: דור משה)
אופן ההכנה:
  1. הקרם: ממסים יחד את השוקולד הלבן והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול. מוסיפים את האספרסו וההל ומערבבים. מכסים ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, להתייצבות.
  2. העוגה: מחממים את התנור ל-175 מעלות. משמנים היטב את התבנית ומפזרים בתוכה כ-2 כפות של קמח. הופכים וטופחים על התבנית, כדי להיפטר מעודפי קמח.
  3. מערבבים בקערה את החלמונים, תמצית הווניל, השמן והשמנת החמוצה. בקערה נוספת מערבבים את הקמח, המלח, הקינמון ואבקת האפייה.
  4. מתקינים במיקסר את בלון ההקצפה. שמים בקערת המיקסר את החלבונים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב. מעבירים את המיקסר למהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים בשלושה סבבים, לסירוגין, את תערובת הנוזלים ותערובת הקמח – בסבב האחרון מוסיפים לקמח את השוקולד הלבן הקצוץ. עוצרים את המערבל מיד לאחר שהקמח עם השוקולד נטמעים בעיסה באופן אחיד.
  5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים את העוגה 10 דקות בתבנית, הופכים על צלחת ומסירים בעדינות את התבנית. מצננים לטמפרטורת החדר.
  7. מצפים את פני העוגה בקרם השוקולד־אספרסו בעזרת לקקן או שק זילוף (אם הקרם קשה מדי, נותנים לו להתרכך מעט בטמפרטורת החדר) ומקשטים באגוזי הלוז.
אפשר לשמור בכלי אטום, עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.
עוד מתכונים מצוינים של דור משה - בבלוג "פאי בריבוע"